Bouwspeelplaats

Creatief aan de slag met sloophout en écht gereedschap

Tijdens de Bouwspeelplaats kun je met sloophout en gerecyclede materialen ‘Vrij Timmeren’ aan je eigen projecten, zoals meubels, instrumenten en andere bouwsels. Ieder jaar is er in de zomervakantie onze ‘Bouwspeelplaats Zomerweek’ en zo nu en dan zijn er ‘Bouwspeelplaats Workshops’ met een specifieke creatieve workshop in thema.

Let the kids play

We vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen, fysiek bezig zijn en spelenderwijs belangrijke vaardigheden ontwikkelen, waaronder technisch inzicht, het hanteren van gereedschap, creatief/oplossingsgericht denken, een plan van begin tot eind bedenken en uitvoeren, samenwerken etc.

Tijdens de Bouwspeelplaats bieden we ze de middelen en kaders, waar ze zelfstandig, maar veilig, aan de slag kunnen en zich in zoveel mogelijk vrijheid kunnen ontplooien. Dit alles samen met en onder begeleiding van hun ouders/verzorgers. Lees voorafgaand aan het bezoek even onze huisregels onderaan de pagina.

Omdat dit niet alleen voor kinderen interessant is, bieden we ook de “Bouwspeelplaats voor volwassenen” aan, waarbij je onder begeleiding van het Bouwspeelplaats-team diverse vaardigheden kunt ontwikkelen of ook weer even ‘lekker kunt knutselen’.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Vragen over dit project?

Veelgestelde vragen

+ Lees voorafgaand aan jullie bezoek even onze huisregels door!

Wij hanteren geen leeftijdslimiet, géén minimum en géén maximum, omdat kinderen altijd onder begeleiding van hun ouders bij ons komen timmeren. Ieder kind kan daarom op het eigen niveau aan de slag. Er is ruimte om te ontdekken voor de kleintjes, maar ook ruimte voor volwassenen om aan de slag te gaan met een project, als ze dat bij ons willen doen.

Nee, aanmelden is niet nodig, dit evenement is gratis en op inloop. Kom je met een grote groep of BSO? Dan graag vooraf even bellen/mailen naar de projectleider, zodat we de drukte een beetje kunnen spreiden.

Je hoeft niet de hele week te komen, maar het mag natuurlijk wel! Voel je vrij een losse dag te gaan of dagelijks aan te sluiten.

Ouders blijven ivm de veiligheid en aansprakelijkheid wel te allen tijde aanwezig.

Bouwspeelplaats zomerweek ’24

MAGISCHE DIEREN editie

Een stukje historie…

BSP – anno 2014

Onze Bouwspeelplaats bestaat al sinds 2014 en organiseerden we oorspronkelijk samen met KunstPost onder de naam ‘Bouwspeelplaats Mariahoeve’ aan de Schenkstrook. Dit huttendorp werd ieder jaar weer een feestelijk mini-wereldje in de natuur, waar je een aantal weken van de zomervakantie heerlijk met het hele gezin kon ‘knutselen met sloophout’ en ouderwets de hele dag lekker buiten rondbanjeren.

Sinds het ontstaan van Toverbosch in 2018, is deze naar dit terrein verhuisd en is de opzet qua oppervlakte kleinschaliger geworden, maar qua inhoud gegroeid. Iedere editie heeft naast het oude vertrouwde ‘vrij timmeren’ ook een thema met aanvullende workshops in de middag. Hieronder een – verre van compleet – overzicht van voorgaande edities!

Bouwspeelplaats zomerweek ’23

SPACE editie

Programma ’23

Toverbosch op ruimtemissie: elke dag bouwen aan je eigen (space)creaties én aan ons gezamenlijke ruimteproject.

🪚 Elke ochtend van 10.00 – 12.00 uur: ‘vrij timmeren’

🪚 Elke middag vanaf 13.00 uur een speciale activiteit

  • Waterraket lancering
    Iedere dag rond 13:00 uur, met Victor
  • Ruimtestenen slijpen

    Dinsdag 8 augustus, met Dunya

  • Galaxy schilderen

    Woensdag 9 augustus, met Angela

Bouwspeelplaats zomerweek ’22

SPROOKJES editie

2020 + 2021

Helaas was het in 2020 en 2021 vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om een Bouwspeelplaats te organiseren. Tijdens deze periode hebben we daarentegen wel de Lekkernassúh Versmarkt, locatie Toverbosch kunnen openen!

Bouwspeelplaats zomerweek ’19

PIRATEN editie

Bouwspeelplaats zomerweek ’18

ZEEPKISTEN editie

Bouwspeelplaats huttendorp ’17

aan de Schenkstrook