BeestjesBende

creatieve natuureducatie

voor kinderen die AL-LES willen weten over de natuur, haar planten en dieren!

Meld je dan aan voor de BeestjesBende, onze lessenreeksen in en rondom het Toverbosch met creatieve natuurworkshops en activiteiten in de buitenlucht.

De lessen zijn meestal op 3 zaterdagen van 14:00-16:00 uur. De kinderen gaan samen met de BeestjesBende docenten aan de slag om zoveel mogelijk te weten te komen over de diersoort van elke reeks. Aanmelden voor de komende reeks over vogels kan hieronder!

We brengen kunst en natuureducatie op een speelse manier samen en gaan in op het belang van plant en dier voor het geheel van de natuur en hoe de mens die het beste kan beschermen. Meerdere series over verschillende dieren volgen mag en vinden we juist leuk!

Hoe werkt het?

De BeestjesBende is een lessenreeks en het leukst om als geheel te volgen. Ben je er alle 3 de lessen, krijg je ook een echt BeestjesBende certificaat en een leuke goodiebag! Een los lesje of 2 lessen mee doen is wel mogelijk. Laat bij het aanmelden even weten welke dagen je er bent, zodat wij alle plekken kunnen vullen.

Kosten hele reeks: € 7,50 en een losse les: € 3,50
(op vertoon Ooievaarspas 50% korting) Betaling per PIN.

Leeftijdsindicatie: vanaf 7 jaar. Ouders blijven tijdens de lessen aanwezig en verantwoordelijk voor hun kind(eren). Kleinere broertjes/zusjes mogen mee, deze kunnen op het terrein spelen.

Voertaal: De lessen en lesmaterialen zijn in het Nederlands. We kunnen uiteraard indien nodig wel iets vertalen voor meertalige kinderen/begeleiders tijdens de spellen/workshops.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Vragen over dit project?

De BeestjesBende is een samenwerking tussen Toverbosch en Buurttuin ‘t Notentuintje en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en BinnenBuiten (Cultuurschakel) ♥ De pilot over insecten (+ bijbehorende expositie) hebben we gedraaid ism Destiny Social Events.

Vrije Vogels

BeestjesBende 2023

Wil jij ook alles weten over vogels,
hoe ze leven en wat ze nodig hebben?

Meld je dan aan voor de 2e lessenreeks van de BeestjesBende:
3 zaterdagen met creatieve workshops, leuke spellen en activiteiten in en rondom het Toverbosch.

Les 1: Zaterdag 9 september 14:00-16:00 uur
Les 2: Zaterdag 16 september 14:00-16:00 uur
Les 3: Zaterdag 23 september 14:00-16:00 uur

Let op: voor deze lessen is plek voor maximaal 15 deelnemers, wees er dus op tijd bij!

Locatie: in het Toverbosch, Vlaskamp 1A.

De lessen zijn van 14:00-16:00 uur in het Toverbosch, onze creatieve buitenplaats in Haagse Hout. Voor een enkele activiteit gaan we op pad buiten ons terrein.

De kinderen gaan onder begeleiding van de BeestjesBende docenten Angela & Jerney aan de slag om samen zoveel mogelijk te weten te komen over hoe vogels eruit zien, hoe ze klinken, wat ze eten, hoe ze hun nesten bouwen en gaan we in op het belang van vogels voor de rest van de natuur en hoe de mens ze het beste kan beschermen. In de lessen brengen we kunst- en natuureducatie op een speelse manier samen.

In de eerste les gaan we naar het Haagse Bos met gastdocent Marianne Stahlie van Kickuh Natuur.

Na afloop richten we een echte expositie in bij LOOkatie364, waarin de resultaten van de eerste 2 edities worden tentoongesteld. De expositie vindt plaats in het najaar. Beide reeksen volgen mag en vinden we juist leuk!

Aanmelden

De lessenreeks Vrije Vogels in september is VOL!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de volgende reeks?
Laat dan hier je contactinfo achter.

    Het Insectenrijk

    BeestjesBende 2022