Initiatieven in het Toverbosch

De meeste mensen kennen ons van de Bouwspeelplaats, maar daarnaast zijn er diverse uiteenlopende leuke workshops en activiteiten te doen in het Toverbosch. Zo is er een wekelijkse Lekkernassûh Versmarkt, staan we het hele jaar rond stil bij de veranderingen in de natuur met een reeks Seizoensvieringen en is er een creatief educatieaanbod, in het Buitenlucht Atelier.

Bouwspeelplaats

Creatief aan de slag met sloophout en écht gereedschap

Tijdens de Bouwspeelplaats kun je met sloophout en gerecyclede materialen ‘Vrij Timmeren’ aan je eigen projecten, zoals meubels, instrumenten en andere bouwsels. Ieder jaar is er in de zomervakantie onze ‘Bouwspeelplaats Zomereditie’ en zo nu en dan zijn er ‘Bouwspeelplaats Specials’ met een specifieke creatieve workshop in thema.

Lekkernassûh

Wekelijkse duurzame Versmarkt met lokale producten

Lekkernassûh is een georganiseerde gemeenschap van mensen die samenwerkt richting de visie van een eerlijk, lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. Samen zorgen we voor groenten die duurzaam (veelal biologisch) en lokaal zijn geteeld, van het seizoen en zo min mogelijk verpakkingsmateriaal hebben.

Word jij daar ook blij van?! Registreer je dan voor het wekelijkse pakket dat je elke woensdag af kunt halen bij één van de Lekkernassûh locaties!

In het Toverbosch is elke woensdag markt van 15:00-17:00 uur.

Tovertuin

(+ Buurttuin ’t Notentuintje) tuindagen, ism scholen

Het Buitenlucht Atelier

cursus Natuurtekenen etc. kinder/volwassenen

Seizoensvieringen

Tekst

Lampionnenoptocht

samenwerking wijkberaad, lichtpuntjes, achterban, kunstpost?, buurtpreventie

De Bokkepootjes

Collectief van Vuurartiesten

Toverbosch is de thuisbasis voor het vuurartiesten collectief De Bokkepootjes. Zij verzorgen vuur- en lichtshows op aanvraag en zorgen voor een stukje magie en verwondering tijdens de Toverbosch Seizoensvieringen en de Lampionnenoptocht!

De Bokkepootjes zijn per mail te boeken voor shows en diverse Circus Workshops.

Little Free Library

Ruilen van boeken, zaden en stekjes

Vanaf september a.s. hebben wij een eigen Toverbosch Little Free Library, waar boeken, zaden en stekjes geruild kunnen worden. Neem een kijkje wat er allemaal te vinden is of lever juist mooie dingen in ♥.

Onze Freebieb is mede mogelijk gemaakt door Staedion, bedankt!