– HUISREGELS –

voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2024

Welkom in het Toverbosch! We willen op deze prachtige plek voor iedereen een prettige en veilige sfeer creëren. Respect voor elkaar, de planten en dieren die hier leven én het werk van anderen is daarom belangrijk.

Hieronder een aantal huisregels. We raden aan dit voor het bezoek te bespreken met alle kinderen en eventuele begeleiders.

 • Terrein alléén toegankelijk tijdens activiteiten

  Het terrein is alléén toegankelijk tijdens onze activiteiten. We hebben geen vaste openingstijden, bekijk ons programma om deel te nemen. Het is niet de bedoeling dat men zelfstandig gaat timmeren met eigen gereedschap of kinderen zonder toezicht op het terrein spelen. Ons terrein is niet (zoals een speeltuin) volledig ‘kiddie-proof’ gemaakt met afgeronde hoeken en stootrandjes. Bovendien heeft alles een vaste plek en gebruiksaanwijzing en moeten we, wanneer men toch zelfstandig het terrein gebruikt, dit naderhand opruimen, controleren of herstellen. Ook niet alle delen van het terrein zijn vrij toegankelijk ivm opkomende planten. Kom daarom langs tijdens onze evenementen. Dan is ons team aanwezig om alles toe te lichten en te faciliteren.

 • Kinderen altijd onder begeleiding van een volwassene

  Kinderen komen altijd onder actieve begeleiding van een volwassene. Onze medewerkers houden ook toezicht, maar zijn niet verantwoordelijk voor de kinderen hun veiligheid of gedrag. We verwachten dat ouders/verzorgers hierin een actieve rol nemen. We hebben geen activiteiten waarbij een kind gebracht wordt en daarna weer opgehaald, omdat we geloven in onze zogenaamde ‘ouder-kind-constructie’ waarbij er juist samen aan een project wordt gewerkt en we samen op onze kinderen letten.

 • Leeftijdsindicatie en doelgroep

  We hanteren bewust geen min/max leeftijdslimiet voor de meeste van onze activiteiten. Kinderen kunnen op hun eigen niveau ondersteund worden door hun begeleidende volwassene. Anderzijds zijn volwassenen net zo goed welkom om deel te nemen aan de workshops. Toverbosch is zeker niet alleen een plek voor kinderen of gezinnen. We hebben een steeds diverser aanbod, dus voel je welkom om te kijken welke activiteiten je aanspreken.

 • Planten, dieren en hun leefruimtes

  Bomen, planten en dieren zijn de kracht van deze plek. Let er op dat jullie aanwezigheid geen schade toebrengt aan de natuur. Het plukken van bloemen, fruit en planten is alleen toegestaan in overleg met een Toverbosch medewerker. Wees voorzichtig bij het spelen met of bestuderen van dieren. Houd ze niet te lang vast, doe ze geen pijn en verstoor geen leefruimtes, zoals nestjes of holletjes. Tijdens onze Klus- & Tuindagen wordt er in onze moestuin getuinierd en het terrein onderhouden.

 • Gereedschap en materialen

  Bezoekers dienen de materialen en gereedschappen correct en veilig te gebruiken en doen dit te allen tijde op eigen risico. Tijdens de Bouwspeelplaats schrijven deelnemers zich in met een ‘Bouwvergunning’ en zijn gesloten schoenen verplicht. Er mag alleen gebouwd worden op de daarvoor aangewezen plekken (dus niet in het groen) en onder toezicht van de volwassen begeleider. Bij ongevallen kunt u bij de Toverbosch medewerkers voor EHBO terecht. Svp niet zonder overleg de politie of ambulance bellen, de kosten zijn in dit geval voor eigen rekening.

 • Ieder evenement is anders

  De activiteiten binnen het Toverbosch worden projectmatig georganiseerd, door verschillende teams. Er wordt bijv. niet getimmerd tijdens andere evenementen, zoals de Seizoensvieringen of Tuindagen, omdat deze een héél ander soort toezicht + doel hebben dan de Bouwspeelplaats. Laat kinderen daarom vooraf weten, dat we op die dag alleen faciliteren voor die activiteit.

 • Respect voor elkaar en het terrein

  We gaan in het Toverbosch respectvol met elkaar om, iedereen is welkom en we laten de plek weer netjes achter. Iedereen is anders, wees respectvol naar elkaars leefstijlen en opvattingen en wees je er tijdens persoonlijke gesprekken van bewust dat er kleine kinderen rondlopen. Bezoekers mogen eigen consumpties meebrengen. Afval kan gescheiden in de aanwezige afvalbakken wor­den gegooid. Ruim speelgoed, gereedschap en het overgebleven timmermateriaal weer op. Informeer als er iets onduidelijk is. Laat het toilet schoon en zaagselvrij achter en sluit de deur af.

 • Rondom ons terrein

  Op ons terrein wordt niet gerookt (dit kan bij de rookpaal tegenover het hek). Fietsen mogen in de fietsenstalling worden geplaatst. Naast het Toverbosch ligt Buurttuin Overbosch. Sommige tuinierders zijn erg gesteld op hun rust. Daarom vragen we onze bezoekers deze tuinen niet overmatig te bezoeken en op de paden te blijven.

Bedankt voor je aandacht en veel plezier in het Toverbosch!
Als er vragen zijn, stel deze gerust.

 • Men is verplicht de huisregels en aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Bij overtredingen of herhaaldelijke misdragingen, kan voor langere periode de toegang tot het terrein worden ontzegd.

 • Wanneer ouders/verzorgers niet voldoende toezicht houden op hun kinderen, waardoor andere bezoekers of medewerkers hier last van hebben, spreken we hen hier op aan. Gebeurt er iets waar het team van op de hoogte moet zijn? Laat het ons even weten.

 • Wij stellen ons niet aansprakelijk voor schade die voortkomt uit het niet naleven van onze huisregels en benadrukken het eigen risico bij deelname. In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslissen de Toverbosch medewerkers.